Verantwoord ondernemen

Als bedrijf is de Viersprong begaan met het milieu waarin wij leven. Binnen onze bedrijfsvoering worden dan ook zoveel mogelijk aanbevelingen van het MVO toegepast.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) of duurzaam ondernemen is een vorm van ondernemen gericht op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people) binnen de ecologische randvoorwaarden (planet). Dit wordt ook wel de triple-P benadering genoemd.

Voor de Viersprong als bedrijf betekend dit onder andere het volgende:

Duurzaam bouwen
De Viersprong verbouwt en renoveert met grote regelmaat. Dit doen wij uiterst bewust en uiterst duurzaam.

Door gebruik te maken van recuperatiemateriaal van historische panden zorgen wij er niet alleen voor dat onze eigen locatie geheel in stijl blijft. De gebruikte materialen krijgen een tweede leven, hierdoor komt het niet in het afvaltraject.

Daarnaast passen wij goede isolatie, natuurlijke verwarming en duurzame bouwmaterialen toe.
Energieverbruik
Het energieverbuik van de Viersprong wordt door de leverancier al jaren lang als ‘opvallend laag’ omschreven. Dit komt onder andere doordat er gewerkt wordt in een hypermoderne en economische inductie keuken van het Zweedse Menusystem.

Waar mogelijk is LED verlichting toegepast.

 

Producten
In de keuken wordt gewerkt met verse producten uit de directe omgeving.

 

Overigen
Ook op kleine schaal proberen we het verschil te maken. Zo wordt er gewerkt met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, is er op de toiletten biologisch afbreekbaar toiletpapier te vinden en wordt er voor drukwerk gebruik gemaakt van FSC papier.